Apunts

Fi obligatorietat ús mascaretes. Orden SND/726/2023, de 4 de julio, se publica el Acuerdo del Consejo de Ministros de 4 de julio de 2023, por el que se declara la finalización de la situación de crisis sanitaria ocasionada por la COVID-19.

Avui ha estat publicat en el BOE la finalització de la situació de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Per tant, l'ús de mascaretes deixen de ser obligatòries. 

Però estem esperant que es publiqui al DOGC, i tant punt estigui publicat, l'Agència de Salut Pública està preparant una actualització del protocol d'actuació enfront de la Covid-19 que s'estava utilitzant.

L'@arxiudiba explica la història del recinte Mundet a Instagram

Des de fa unes setmanes, l'Arxiu General de Diputació de Barcelona està explicant des d'una de les seves històries destacades d'Instagram anomenada "Mundet", la història del recinte Mundet a través de fotografies i ressenyes de com es va arribar a la seva execució:

Una nova mirada en el món dels triturats: els TEXTURITZATS

Quan parlem d’aliments texturitzats ens referim a una tècnica per crear la consistència adequada per a que les persones amb problemes de masticació puguin menjar.

Aquest tipus de tècnica es fa servir principalment a hospitals i geriàtrics, encara que també és emprada a l’alta gastronomia.

Amb aquesta tècnica es poden conservar millor els olors i els sabors dels aliments originals, i aquests passen a ser més melosos i homogenis.

Responsabilitat social corporativa al nadal

Responsabilitat Social Corporativa al Nadal

Des de l’any 2018 la Gerència de Serveis Residencials d’Estades Temporals i Respir encarrega els ornaments de nadal de totes les residències a empreses amb Centres Especials de Treball, així com els regals amb que obsequiem als nostres usuaris durant aquestes festes.

Enguany hem treballat amb la Fundació Privada President Amat Roumens, amb la Fundació Ampans i amb la Fundació Privada Ared.

Què és la Teràpia Ocupacional?

Avui, dia 27 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial de la Teràpia Ocupacional, us  voldríem fer un petit resum de la tasca que duu a terme un terapeuta ocupacional (TO).

7

Valoració Pla d'Hidratació Estiu 2022

Valoració Pla d’Hidratació Estiu 2022


El passat mes de juny, el servei de restauració va posar en marxa uns sucs naturals amb fruita de temporada de ració individual. Aquests sucs s’han servit amb una freqüència de tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres) durant tot l’estiu per a les persones acollides dels Centres Respir per tal d’ampliar l’aportació de líquid dins del pla d’hidratació 2022 recordant que l’objecte principal és prevenir les deshidratacions i donar una correcte administració de líquid.

Aquest matí, Ràdio Nacional d'Espanya ha entrevistat la Sra. Regina Garrido acollida al Respir de persones grans

Una unitat mòbil del programa "a media mañana" de Ràdio Nacional d'Espanya, s'ha desplaçat fins al pavelló nord del recinte Mundet per entrevistar d'una banda, la cap d’una de les unitats residencials del centre d’estades temporals per a persones grans, la Sra. Núria Moscoso Luque i per l'altra, a la Sra. Regina Garrido España persona acollida a la unitat residencial de Salvador Dalí des del passat 13 de setembre i fins el proper 15 d'octubre. 

Anàlisis web respir 1r semestre 2022 (gener-juny)

Us oferim un extracte de les dades més rellevants de la web Respir, pel que fa als primers 6 mesos d'aquest 2022:

Remodelació cuina Mundet

En els darrers mesos, la cuina de Mundet s’ha remodelat per adequar-la a la normativa vigent i per millorar les condicions en què es desenvolupen els processos de treball propis de la restauració, per fer possible un increment de la qualitat en la confecció dels àpats que s’ofereixen. Hem incorporat les darreres tecnologies alimentàries pel que fa a la texturització i les estem integrant als nous processos d’elaboració culinària. En conseqüència hem renovat i modernitzat les instal·lacions de restauració.

1

Apropem les noves tecnologies a les persones grans

Ahir es commemorà el Dia Internacional de les Telecomunicacions.

Avui en dia, la societat fa ús de les noves tecnologies com a eina de comunicació i accés a la informació.

1