Apunts

Publicació borses de treball Respir

S'han publicat avui 11/06/2024 les convocatòries de borses de treball d'infermeres, tècnics auxiliars de farmàcia i tècnics d'atenció a persones amb dependència. Podeu trobar les bases a https://www.diba.cat/web/talent/borses-de-treball#BTCITL, apartat "Convocatòries obertes".

Les inscripcions ja estan obertes i està pendent la data límit de presentació de les sol·licituds per participar, que s'han de fer de manera electrònica.

Noves textures: essència i originalitat

En les darreres setmanes l'equip de restauració ha posat en marxa una nova línia de texturitzats que s'han incorportat a les dietes de les persones acollides, per tal de satisfer les necessitats nutritives i alhora mantenir l'essència dels nostres plats, texturitzant les proteïnes i mantenint la textura de l'aliment principal.

Uns postres de la terra per Sant Ponç: llegenda i història

Seguint amb les tradicions i cultura catalana, el servei de restauració va elaborar un postre de la terra per celebrar la festivitat de Sant Ponç amb totes les persones usuàries. En aquesta ocasió es va servir un tiramisú amb cremòs de mascarpone, completament elaborat a les nostres instal·lacions per al nostre personal.

Reglaments de règim intern dels centres

Us recordem que el juliol passat van entrar en vigor els reglaments de règim intern dels Serveis Residencials d’Estades Temporals i Respir, en publicar-se al BOPB la seva aprovació definitiva.

L’objectiu d’aquests reglaments és regular l’organització i el funcionament intern dels programes residencials, essent d’obligat compliment per als professionals dels centres, les persones usuàries i per a les seves persones de referència i persones titulars de protecció.

Nou Servei de Telemedicina

Us informem que properament es posarà en marxa el Servei de Telemedicina en tots dos centres residencials.

La telemedicina consisteix en la prestació a distància de serveis sanitaris assistencials a través de sistemes i tecnologies de la informació i comunicació (TIC).

Aquesta informació es transmet en temps real amb el pacient usuari i els metges externs, que facilitaran el diagnòstic i tractament i en cas necessari indicaran la derivació a un centre hospitalari.

1

Fi obligatorietat ús mascaretes. Orden SND/726/2023, de 4 de julio, se publica el Acuerdo del Consejo de Ministros de 4 de julio de 2023, por el que se declara la finalización de la situación de crisis sanitaria ocasionada por la COVID-19.

Avui ha estat publicat en el BOE la finalització de la situació de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Per tant, l'ús de mascaretes deixen de ser obligatòries. 

Però estem esperant que es publiqui al DOGC, i tant punt estigui publicat, l'Agència de Salut Pública està preparant una actualització del protocol d'actuació enfront de la Covid-19 que s'estava utilitzant.

L'@arxiudiba explica la història del recinte Mundet a Instagram

Des de fa unes setmanes, l'Arxiu General de Diputació de Barcelona està explicant des d'una de les seves històries destacades d'Instagram anomenada "Mundet", la història del recinte Mundet a través de fotografies i ressenyes de com es va arribar a la seva execució:

Una nova mirada en el món dels triturats: els TEXTURITZATS

Quan parlem d’aliments texturitzats ens referim a una tècnica per crear la consistència adequada per a que les persones amb problemes de masticació puguin menjar.

Aquest tipus de tècnica es fa servir principalment a hospitals i geriàtrics, encara que també és emprada a l’alta gastronomia.

Amb aquesta tècnica es poden conservar millor els olors i els sabors dels aliments originals, i aquests passen a ser més melosos i homogenis.

Responsabilitat social corporativa al nadal

Responsabilitat Social Corporativa al Nadal

Des de l’any 2018 la Gerència de Serveis Residencials d’Estades Temporals i Respir encarrega els ornaments de nadal de totes les residències a empreses amb Centres Especials de Treball, així com els regals amb que obsequiem als nostres usuaris durant aquestes festes.

Enguany hem treballat amb la Fundació Privada President Amat Roumens, amb la Fundació Ampans i amb la Fundació Privada Ared.

Què és la Teràpia Ocupacional?

Avui, dia 27 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial de la Teràpia Ocupacional, us  voldríem fer un petit resum de la tasca que duu a terme un terapeuta ocupacional (TO).

7