Uns postres de la terra per Sant Ponç: llegenda i història

Seguint amb les tradicions i cultura catalana, el servei de restauració va elaborar un postre de la terra per celebrar la festivitat de Sant Ponç amb totes les persones usuàries. En aquesta ocasió es va servir un tiramisú amb cremòs de mascarpone, completament elaborat a les nostres instal·lacions per al nostre personal.

Sant Ponç és el patró dels herbolaris i diu la llegenda que era un noi molt eixerit que anava explicant coses de la vida de Jesús pels pobles. Hi havia molta gent que no es creia les seves històries i el van començar a perseguir. Fugint dels seus perseguidors, va arribar a Barcelona. En aquell temps, s.III, tothom era molt pobre, la ciutat estava molt bruta i les malalties afectaven a la major part de la població. En Ponç, coneixedor de les propietats de moltes herbes remeieres, va començar a preparar porcions per a curar a la gent. La població, en agraïment de la seva feina, va començar a celebrar una fira d'herbes anual, i amb els anys aquesta tradició es va expandir a més poblacions, i des del s.XVI va quedar fixat el dia 11 de maig que és l'època de l'any de major floració.

Les persones usuàries del Servei Residencial d'Estades Temporals i Respir de Llars Mundet cada any participen, activament, en aquesta fira on les protagonistes són les herbes aromàtiques, que els fa transportar a un món d'olors i records mitjançant la seva manipulació.

2 comentaris

Naves Castelló, Cecília

Gràcies al tots els professionals que feu possible que les celebracions siguin una alegria i proporcionin benestar a les persones que acollim. 

Gonzalez Aragonés, Maribel

Enhorabona al servei de restauració! A les persones grans els hi va agradar molt el tiramisu.