Valoració Pla d'Hidratació Estiu 2022

Valoració Pla d’Hidratació Estiu 2022


El passat mes de juny, el servei de restauració va posar en marxa uns sucs naturals amb fruita de temporada de ració individual. Aquests sucs s’han servit amb una freqüència de tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres) durant tot l’estiu per a les persones acollides dels Centres Respir per tal d’ampliar l’aportació de líquid dins del pla d’hidratació 2022 recordant que l’objecte principal és prevenir les deshidratacions i donar una correcte administració de líquid.

Aquests sucs han estat elaborats amb una màquina de última generació: Robot - Coupe donant com a resultat sucs ultrafrescs directament extrets d’hortalisses o fruites pel seu consum immediat conservant així totes les qualitats nutritives.

Amb aquesta màquina conserven fidelment el sabor dels aliments utilitzats a diferència dels sucs a base de concentrats o de nèctar de fruites.

Aquests sucs s’han elaborat a partir de fruites de temporada de primavera-estiu d’alt contingut de vitamines amb poder antioxidant: poma, pastanaga, cogombre, api, maduixa, meló, síndria, taronja, pinya, fruits vermells així com també el gingebre sent una planta que millora la digestió i també s’utilitza com a tonificant i acció antibacteriana.

Com a novetat es va incorporar un nou producte: resource espesant exprés sent de format “gel”, el qual substituirà a l’anterior per la seva seguretat en textures.

Amb aquest nou espesant, la idea era començar a utilitzar-lo amb els nous sucs per tal d’adaptar la textura al grau de disfàgia de cada persona acollida.

Cal dir que ha estat tot un èxit, la implementació d’aquests nous sucs de fruites fent-los coincidir amb el Pa d’Hidratació d’Estiu ja que les persones acollides han gaudit d’un complement més que necessari durant els mesos de més calor, atorgant benestar, hidratació i salut a la seva dieta.

Avançar cap a noves formes saludables, renovar procediments alimentaris i establir protocols de salut són l’eix de l’èxit de les estades als Centres Respir.

Núria Giménez Mas (Tècnica en Nutrició)