Apunts

Noves textures: essència i originalitat

En les darreres setmanes l'equip de restauració ha posat en marxa una nova línia de texturitzats que s'han incorportat a les dietes de les persones acollides, per tal de satisfer les necessitats nutritives i alhora mantenir l'essència dels nostres plats, texturitzant les proteïnes i mantenint la textura de l'aliment principal.

Uns postres de la terra per Sant Ponç: llegenda i història

Seguint amb les tradicions i cultura catalana, el servei de restauració va elaborar un postre de la terra per celebrar la festivitat de Sant Ponç amb totes les persones usuàries. En aquesta ocasió es va servir un tiramisú amb cremòs de mascarpone, completament elaborat a les nostres instal·lacions per al nostre personal.

Reglaments de règim intern dels centres

Us recordem que el juliol passat van entrar en vigor els reglaments de règim intern dels Serveis Residencials d’Estades Temporals i Respir, en publicar-se al BOPB la seva aprovació definitiva.

L’objectiu d’aquests reglaments és regular l’organització i el funcionament intern dels programes residencials, essent d’obligat compliment per als professionals dels centres, les persones usuàries i per a les seves persones de referència i persones titulars de protecció.

Una nova mirada en el món dels triturats: els TEXTURITZATS

Quan parlem d’aliments texturitzats ens referim a una tècnica per crear la consistència adequada per a que les persones amb problemes de masticació puguin menjar.

Aquest tipus de tècnica es fa servir principalment a hospitals i geriàtrics, encara que també és emprada a l’alta gastronomia.

Amb aquesta tècnica es poden conservar millor els olors i els sabors dels aliments originals, i aquests passen a ser més melosos i homogenis.

Valoració Pla d'Hidratació Estiu 2022

Valoració Pla d’Hidratació Estiu 2022


El passat mes de juny, el servei de restauració va posar en marxa uns sucs naturals amb fruita de temporada de ració individual. Aquests sucs s’han servit amb una freqüència de tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres) durant tot l’estiu per a les persones acollides dels Centres Respir per tal d’ampliar l’aportació de líquid dins del pla d’hidratació 2022 recordant que l’objecte principal és prevenir les deshidratacions i donar una correcte administració de líquid.

Apropem les noves tecnologies a les persones grans

Ahir es commemorà el Dia Internacional de les Telecomunicacions.

Avui en dia, la societat fa ús de les noves tecnologies com a eina de comunicació i accés a la informació.

1

Pas de gegant en l’estudi de l’Alzheimer

Ens fem ressò de la publicació de Social.cat, el diari digital de l'acció social a Catalunya, que ens dóna molt bones notícies quant a l'avenç de la investigació de la malaltia d'Alzheimer.

Factors de risc de l'Alzheimer

La Fundació Pasqual Maragall per a la investigació sobre l'Alzheimer té una iniciativa, que planteja com a repte, per a prevenir l'Alzheimer, on setmanalment envien càpsules als voluntaris que hi participen.

Nova pàgina web d'atenció integrada social i sanitària de la Generalitat de Catalunya

El Departament de Salut i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, en el context de les noves accions orientades a seguir avançant en la atenció integrada, han dissenyat una pàgina Web d’atenció integrada social i sanitària que ja està en funcionament:

https://salutweb.gencat.cat/ca/site/aiss/inici/

Jornades sobre "Cures en la comunitat: innovació i transformació des de les polítiques locals"

Els dies 25 i 26 d’abril vam assistir a les jornades “Cures en la comunitat: innovació i transformació des de les polítiques locals” organitzades per l’Àrea de Sostenibilitat Social i Igualtat de la Diputació de Barcelona. L’objectiu d’aquestes jornades era generar un espai de reflexió entorn a les cures així com compartir coneixement i experiències tant en l’àmbit local com internacional des de diferents perspectives.