Destacats

Nou Servei de Telemedicina

Us informem que properament es posarà en marxa el Servei de Telemedicina en tots dos centres residencials.

La telemedicina consisteix en la prestació a distància de serveis sanitaris assistencials a través de sistemes i tecnologies de la informació i comunicació (TIC).

Aquesta informació es transmet en temps real amb el pacient usuari i els metges externs, que facilitaran el diagnòstic i tractament i en cas necessari indicaran la derivació a un centre hospitalari.

1

Fi obligatorietat ús mascaretes. Orden SND/726/2023, de 4 de julio, se publica el Acuerdo del Consejo de Ministros de 4 de julio de 2023, por el que se declara la finalización de la situación de crisis sanitaria ocasionada por la COVID-19.

Avui ha estat publicat en el BOE la finalització de la situació de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Per tant, l'ús de mascaretes deixen de ser obligatòries. 

Però estem esperant que es publiqui al DOGC, i tant punt estigui publicat, l'Agència de Salut Pública està preparant una actualització del protocol d'actuació enfront de la Covid-19 que s'estava utilitzant.

Programes Respir: nou vídeo d'animació

Us fem arribar el nou vídeo divulgatiu del programa Respir per a persones grans i per a persones amb discapacitat intel·lectual. 

El trobareu publicat a la web Respir, en ambdós programes. 

Desitgem que us agradi!

L'@arxiudiba explica la història del recinte Mundet a Instagram

Des de fa unes setmanes, l'Arxiu General de Diputació de Barcelona està explicant des d'una de les seves històries destacades d'Instagram anomenada "Mundet", la història del recinte Mundet a través de fotografies i ressenyes de com es va arribar a la seva execució:

Una nova mirada en el món dels triturats: els TEXTURITZATS

Quan parlem d’aliments texturitzats ens referim a una tècnica per crear la consistència adequada per a que les persones amb problemes de masticació puguin menjar.

Aquest tipus de tècnica es fa servir principalment a hospitals i geriàtrics, encara que també és emprada a l’alta gastronomia.

Amb aquesta tècnica es poden conservar millor els olors i els sabors dels aliments originals, i aquests passen a ser més melosos i homogenis.